top of page
  • Foto van schrijverSmets Vloeren

Hoe behandel ik mijn Belgische blauwe hardsteen?

Zowel voor uw terras als voor verschillende ruimtes binnenshuis is Belgische blauwe hardsteen een prachtig en gebruiksvriendelijk materiaal om vloeren en wanden af te werken. Het geeft uw terras of interieur een strakke, maar tegelijkertijd authentieke en robuuste look. Daar komt nog bij dat Belgische blauwe hardsteen ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden is. Zelfs als het gaat om uw terras of andere oppervlakken in de buitenlucht, vergt het onderhoud van blauwe hardsteen niet veel moeite. Op basis van onze meer dan 90 jaar aan ervaring als vloerenexpert, zet Smets Vloeren uit Nossegem hieronder enkele tips op een rijtje voor het onderhouden van Belgische blauwe hardsteen.Belgische blauwe hardsteen onderhouden


Zoals we al eerder schreven, is Belgische blauwe hardsteen een prachtige toevoeging aan uw exterieur of uw interieur. Om dit materiaal mooi te houden, is een correct onderhoud belangrijk.

  • Vlekken op Belgische blauwe hardsteen, bijvoorbeeld door vet, verdwijnen in principe vanzelf wanneer deze bloot worden gesteld aan zon en regen. Voor een snellere oplossing kunt u kiezen voor water met pH-neutraal schoonmaakmiddel (zonder bleek) en twee lepels ammoniak.

  • Voor krasjes op Belgische blauwe hardsteen geldt in feite hetzelfde, omdat deze ook na verloop van tijd vanzelf zullen verbleken. Om ze sneller weg te werken, kunt u de hardsteen boenen met water en zeep, terwijl u met boenwas en een boenmachine kan gaan voor een nog sneller en duurzamer alternatief.

  • Wat betreft Belgische blauwe hardsteen buiten mag u nooit reinigen met een hogedrukreiniger, aangezien dit alleen maar schade zal toebrengen aan het materiaal.

  • Het is ook belangrijk om eventuele vlekken op uw Belgische blauwe hardsteen direct droog te deppen en de vloeistof, bijvoorbeeld water, niet in de steen te laten trekken.


Benieuwd naar wat Smets Vloeren zoal voor u kan betekenen? Contacteer ons gerust om samen uw project te bespreken en twijfel ook zeker niet om onze toonzaal een bezoekje te brengen!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page