top of page
  • Foto van schrijverSmets Vloeren

Hoe onderhoud ik best mijn klinkerwerken?

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

Mooi en aantrekkelijk klinkerpark

U koos voor een mooi en aantrekkelijk klinkerpark en dat wilt u natuurlijk zo lang mogelijk netjes en schadevrij houden. Maar hoe begint u daaraan? En welke behandeling mag u zeker niet toepassen? In deze blog leggen we u uit hoe u correct klinkerwerken onderhouden en sierbestrating onderhouden moet.Onderhoud klinkerwerken: zo moet het niet

Onderhoud van uw klinkerwerken of sierbestrating gepland? U komt misschien in de verleiding om elk jaar meerdere keren uw klinkers te lijf te gaan met de hogedrukreiniger om zo alle mos en vuilresten weg te spuiten. Dan kunnen we u alleen maar ten stelligste afraden om dat ook daadwerkelijk te doen. Aangezien de toplaag van de klinkers hierdoor ruwer en dus poreuzer wordt, gaan ze net meer vuil aantrekken waardoor de reiniging ervan een oneindig verhaal dreigt te worden.

Bovendien is de hogedrukreiniger om nog een andere reden strikt af te raden. Een klinker is een betonproduct en beton is een samenstelling van zand, steentjes en cement. Bij het reinigen met een hogedrukreiniger worden zand en cement zo weggespoten van de klinker.


Onderhoud sierbestrating: zo moet het

Voor onderhoud van klinkerwerken of sierbestrating is het veel beter om de stenen één keer per jaar in het voorjaar te behandelen met een antimosproduct. Dat product is idealiter zelfreinigend. Een andere optie is om uw klinkers een keer per jaar te reinigen met javelwater. Maar dat is best een arbeids- en tijdsintensieve bezigheid die misschien ook niet het verhoopte resultaat oplevert.


Klinkerwerken onderhouden? Neem contact op met een specialist

Mos ontstaat door een combinatie van weinig zonlicht en uv-straling in de winter. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om komaf te maken met dat fenomeen. Wilt u een doeltreffende behandeling die uw klinkers maximaal beschermt? Neem dan zeker contact op met Smets Vloeren voor het beste advies voor klinkerwerken onderhouden en sierbestrating onderhouden.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page