top of page
  • Foto van schrijverSmets Vloeren

Tips voor het kiezen van de meest geschikte tegels voor jouw ruimte


Het kiezen van de juiste tegels kan een uitdagende opdracht zijn. Met zoveel opties beschikbaar, variërend in grootte, kleur, textuur en materiaal, is het begrijpelijk dat je misschien wat keuzestress hebt. Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen!

Hier volgen enkele handige tips voor het kiezen van de perfecte tegels voor jouw project.1. Denk over de locatie

Het eerste wat je je moet afvragen is de locatie waar de tegels zullen worden geïnstalleerd.

Verschillende ruimtes vragen verschillende eisen. Bijvoorbeeld, in een badkamer wil je wellicht tegels die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn, terwijl in de woonkamer de nadruk misschien meer ligt op esthetiek en comfort.


2. Kies de juiste grootte

Grote tegels kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl kleinere tegels vaak geschikter zijn voor gedetailleerde ontwerpen. Overweeg ook de voegbreedte, aangezien dit de totale uitstraling van de tegelindeling kan beïnvloeden.


3. Denk na over kleur en patroon

Kleuren en patronen hebben een enorme impact op de sfeer van een ruimte. Lichte kleuren kunnen een ruimte open en luchtig laten lijken, terwijl donkere kleuren voor een intiemere sfeer kunnen zorgen. Experimenteer met verschillende patronen, zoals visgraat of mozaïek, om een unieke uitstraling te creëren.


4. Houd rekening met onderhoud

Niemand houdt van een tegelvloer die constant moet worden schoongemaakt. Denk daarom na over het onderhoud van de tegels. Keramische tegels zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken, terwijl natuursteen misschien wat meer zorg vereist. Kies iets dat past bij je levensstijl.


5. Mix materialen slim

Overweeg het combineren van verschillende materialen voor een uniek ontwerp. Combineer bijvoorbeeld keramische vloertegels met mozaïekaccenten. Dit voegt textuur en diepte toe aan de ruimte.


6. Kom langs in onze toonzaal en voel de materialen

In onze showroom kan je de verschillende materialen die we aanbieden aanraken en voelen.

Zo kan je de textuur, het gewicht en de kwaliteit van elke tegel beoordelen.

Of je nu vloeren of wandbekleding kiest, als je de materialen in het echt ziet, kun je je ook voorstellen hoe ze eruit zullen zien in je voltooide project.

 

Contacteer ons voor persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page